Search
  • nina595

Workshop i Venezia: reise og gatelivsfoto 20 - 24 August 2019.

Updated: Jan 6

Adriaterhavets Dronning ligger som et levende museum på nordøst kysten av Italia – og er like fasinerende å fotografere - som hun kan være utfordrende. Jeg inviterer deg til en langhelg, tilsammen fem dagers intens opplevelse der du legger alle hverdagslige gjøremål til side og nyter tid og konsentrasjon til å gjøre noe du virkelig har lyst til. Jeg lover deg at du vil bli sett, hørt og oppmuntret av meg til å hente fram det aller beste du kan få til bak kamera.


Hvis du elsker å fotografere, men noen gang fortviler over at bildene ikke blir slik du ser motivet, så er du ikke alene. Hvis du blir usikker på teknikken, forvirret over motivene og mister retning og motivasjon så er det helt normalt. Hvis du derimot ofte lykkes med å ta gode bilder, men ikke er helt er klar over hva du gjorde riktig eller hvordan du kan gjøre det igjen, så kan jeg også hjelpe. Og hvis du er superinspirert, virkelig er på glid og rett og slett ønsker real tilbakemelding på hvordan du fotograferer, så har jeg masse å tilby. Med over 25 års erfaring som pressefotograf vil jeg dele med deg av mine erfaringer og gi deg påfyll, oppgaver og metode til å utvikle både hvordan du ser, hva du tenker og gjør. I eventyrlige inspirerende omgivelser skal vi sammen sette ord på hvordan du fotograferer, hva du ser, og gi deg varige redskaper og praktisk kunnskap som du kan benytte deg av umiddelbart. Målet er at du har det gøy, blir inspirert, motivert og kommer hjem med bilder fra Venezia som er fotografert med en helt ny bevissthet.
Hvem er du?

Først og fremst så har du LYST til å fotografere og et ønske om å lære. Du har også et sterkt ønske om å få tilbakemelding på akkurat dine bilder og hva du gjør. Kanskje er du den som alltid har med deg kamera på reiser og som mener ferie og fotografi helt klart hører sammen? Kanskje er fotografering en pasjon du har hatt i mange år og nå er du klar for å gi deg selv påfyll? Eller kanskje jobber du med et prosjekt og vil bruke disse dagene som ramme? Fotografer på alle nivåer er velkomne, men jeg forutsetter at du har basis kunnskap om fotografering – og relativ kjennskap til ditt eget utsyr, (ta med håndboken til kamera) Jeg kan regulere nivået på undervisningen etter gruppen og individuelle behov. Har du mer erfaring blir ‘forventningene’ satt til ditt nivå.


Hvem er jeg?

Jeg har bodd i London i 30 år og livnært meg som frilansfotograf hovedsaklig for kunder som VG, Aftenposten, Dagens Næringsliv, Scanpix, Expressen, Dagens Nyheter, Det Norske Veritas (DNVGL), Statoil, Wilhelmsen Shipping, Den Norske Bank og mange fler. Jeg har jobbet som fotolærer på City&Islington College i London, som bilderedaktør på fotodesken i Associated Press, og var Deputy Venue Photo Manager (fotosjef) på en av sports arenaene under OL i London. Jeg elsker å reise, lære språk og har en pasjon for å danse Argentinsk Tango. I det hele tatt elsker jeg å lære og deltar selv på mange forskjellige workshops. Jeg regner helt klart med å lære masse av deg! Før jeg begynte med workshop i Venezia reiste jeg ofte dit bl.a i forbindelse med jobb. Noen ganger har jeg vært frustert, fordi det virker som om alle motiv har vært fotografert før. Men i smug etter smug og over utallige broer finnes det alltid et motiv som drar meg videre. Det er noe helt spesielt å bevege seg i en by uten biler, der sansene blir vekket av kunstnerisk skjønnhet og rennessanse- historikk bak hvert hjørne.
Program:

Torsdag

Etter ankomst og innkvartering på hotellet samles vi senest kl 17.00 for å bli kjent med hverandre og hva dagene skal inneholde. Jeg holder en visuell intro for å ‘varme opp fotoblikket’ og vi fortsetter til felles middag på en lokal restaurant.

Fredag

Vi står opp ved soloppgang for å få med oss godt fotolys og drar ut på felles fotosafari til det yrende frukt og fiske markedet. Slik kommer vi i gang, og jeg vil være på plass, behjelpelig med råd og vink. Vi går tilbake til hotellet for frokost og fortsetter deretter med dagens faglige input. Fram til middag er så dagen din til å disponere som du vil:, løse oppgaver, spasere, utforske og finne dine favoritt motiv, når du vil hvile osv. Du jobber alene, eller kanskje i tospann om du ønsker mens jeg begynner med individuelle samtaler med dere.  Vi tar oss god tid til bildegjennomgang og bilde-kritikk, der vi trener på evnen til å betrakte og gi verbal tilbakemelding.

Lørdag

I dag står vi opp før soloppgang for å gå samlet til Markusplassen der vi venter på en magisk soloppgang der vi trener på det ikoniske reise-bildet. Etter frokost og dagens input reiser vi i felleskap med båt til Burano, øya 11 km utenfor Venezia, kjent for sine mangefargede hus og slag av blonder og kniplinger. Tilbake på hotellet satser vi på en grundig gjennomgang av dagens fotofangst.

Søndag

Foruten frokost og dagens input vil dagen være til din disposisjon der du fotograferer i ditt eget tempo, jobber med ditt spesielle prosjekt og kanskje går tilbake til motiver du vil jobbe mer med. Denne dagen setter jeg av tid til individuell feedback til dere alle og når vi samles til kvelden er målet at bildene viser de bevisste valgene du har tatt. Vi spiser middag på en hyggelig lokal restaurant før vi fortsetter med natt-fotografering for de som ønsker det.

Mandag

Avreisedagen bruker du som du vil, mer fotografering, kanskje shopping, kanskje begge deler. Du får uansett en siste input fra meg med deg på veien rett etter frokost, så at du kan sette pris på hva du kan, gjøre mer av det, og vise deg fram.Prisen er kr. 9500 ,- pr person.

Depositum kr. 2000 ,- for å sikre plassen. Prisen inkluderer kursavgift, overnatting i dobbeltrom og frokost. Ønsker du enkeltrom, kommer et tillegg på kr. 1800 kr i prisen. Reise og øvrige måltider dekkes av den enkelte. Bindende påmelding og betaling innen 30 mai 2020. Minste antall deltakere er 8 - maks antall er 12.

Jeg anbefaler at du ikke bestiller reisen før antallet deltakere er bekreftet.


Mitt kurs-løfte til deg: Jeg har et klart ønske om at du skal ha stort utbytte av en workshop med meg. Og det er et kjent faktum at vi alle får utbytte av noe i forhold til innsatsen vi legger i det. Jeg ønsker på ingen måte at denne langhelgen i Venezia skal bli et pes for deg hvor du føler du må leve opp til høye forventninger og et for høyt turtall. Derfor deltar du i ditt tempo og med de evner og lyster du har. Men for at utbyttet skal bli maksimalt for deg skal du få personlig oppfølging av meg på forhånd, slik at jeg lærer deg å kjenne og kan hjelpe deg bedre under kurset med å se hva du ser.

Ta kontakt med meg på nina@ninarangoy.com for spørsmål og påmelding .

Jeg gleder meg til å se deg i Venezia!

Last ned Venezia pdf her: 
106 views

 © NINA RANGOY PHOTOGRAPHY

nina@ninarangoy.com