Search
  • nina595

London portrett workshop 19 - 23 september 2019

Updated: Mar 19, 2019





London fotografene Jørn Tomter og Nina Rangøy, som tilsammen har rundt 50 års fartstid som fotografer i storbyen, inviterer til en fotoworkshop der det fortellende portrettet står i fokus. I den lokale bydelen Hackney i London skal du ta regi på bildet ditt, lære deg å tenke både journalistisk og konseptuelt, mens du har kontroll på det tekniske, det innholdsmessige og det mellom-menneskelige. Under workshopen vil vi ha et persongalleri klare til fotografering for deg, men du vil samtidig bli utfordret til å finne ditt eget prosjekt som forteller historier om stedet og menneskene du møter her.

Glem Trafalgar Square og Piccadilly Circus. Tenk heller østkant-slitne bokseklubber og gate-murals, tanter fra Karibia som driver butikk, blandet med kule hipstere og trendy kaffebarer. Personlighetene og karikaturene du kjenner igjen fra litteratur, tv og musikk, skal du nå få møte og fotografere selv. Vi gir deg inngangen til disse miljøene og menneskene, og legger opp til spennende dager der du vil lære hvordan du på kort tid oppnår kontakt, finner ide og mening – og fotograferer kvalitets-portretter som forteller en historie. Dette blir en utfordrende workshop der vi inviterer deg til å gå litt utenfor komfortsonen. I ukjent miljø og med fremmede mennesker skal du tørre å ta regi og by på deg selv. Mens vi veileder og gir deg tett oppfølging, er målet at du lærer hvordan du takler det ukjente og uforutsigbare, mens du holder fokus på bilde-ide, kvalitet og resultat. Du skal kunne reiser hjem med erfaringen av at du har klart å komme i kontakt med et ekte bymiljø - i et av Londons kuleste nabolag - med portretter du kan være stolt av og bygge videre på.




Jørn og Nina har jobbet med alle portrettets uttrykksmåter over lang tid, gjennom oppdrag for aviser, reklame, business, tradisjonell fotostudio-fotografering og egne personlige prosjekter. Fra nyhet og dokumentar, til konseptuelle prosjekter, byr vi på all den lærdom og erfaring vi har, og gleder oss enormt til å inspirere deg og gi deg feedback på dine bilder.

Vi vil blant annet ta for oss:

- Fotografens forskjellige fortellervinkel- hvordan skape kontakt og ta regi i øyeblikket- hvordan fortelle en historie gjennom miljø og omgivelser- hvordan finne og gjennomføre ditt eget prosjekt- Tekniske løsninger – naturlig lys, kamerablitz, lysanlegg- Redigering og utvelgelse.




BONUS BESØK:

Som spesiell bonus vil vi få besøk av Neil Burgess som kommer for å  dele med oss sin kunnskap om og tanker om portrettet. Niel Burgess har jobbet som direktør for Magnum sine kontorer i New York og London. Neil grunnla og drev byrået NBPictures i London hvor han representerte store navn som Sebastiao Salgado, Annie Leibovitz og Don McCullin. Han var dessuten styreleder for juryen til World Press Photo to ganger.  Han brenner for fotografiet og har en enorm kunnskap etter nær 40 år i industrien. Workshopen passer for deg som er litt øvet og kan det grunnleggende av fototeknikk. Kan hende har du fotografert mye, men likevel ikke har tatt så mange portretter der du har bedt ukjente mennesker stille opp på din ide? Kanskje er du journalist, eller informasjons medarbeider som trenger mestre dette i jobben din, eller du jobber deg mot en karriere som fotograf og vil bruke anledningen til å få 2 erfarne fotografers feedback på dine bilder? Uansett om du er nysgjerrig fordi du trenger redskaper i jobben din – eller du som ivrig fotoentusiast kjenner at dette er neste skritt i utviklingen – så lover vi deg fem lærerike og innholdsrike dager.





PROGRAM:

Torsdag:

Etter ankomst og innkvartering på hotellet samles vi kl. 17.00 for å bli kjent med hverandre og få informasjon om hva dagene skal inneholde. Vi gir dere solid faglig input før vi fortsetter til felles middag på en lokal restaurant.

Fredag:

Enter frokost fortsetter vi med faglig påfyll, før dere skal ut for å fotografere portretter av personer vi har gjort avtaler med. Nå skal dere begynne å bli litt kjent i lokalmiljøet, vandre rundt, slå av en prat og gå på jakt etter situasjoner og personligheter som trigger den fotografiske impulsen.

Tidlig kveld møtes vi for gjennomgang og bildediskusjon før vi spiser felles middag på en lokal restaurant.

Lørdag:

Vi starter lørdagen med praktiske spørsmål og svar rundt frokostbordet før dere går i gang med egne prosjekter i lokalmiljøet, på bokseklubben, i butikker, hjemme hos folk og i pop-up studio som vi legger til rette for. Mens dere jobber holder Jørn og Nina en til en sessions med feedback til hver enkelt.

Lørdag kveld samles vi og bestiller pizza til undervisningsstedet mens vi sørger for en gjennomgående  lang og grundig feedback session.

Søndag:

Etter frokost blir det samling med besøk fra Rebekka McClelland før dere fortsetter deres egne prosjekter. Det er søndagsmarket i Chatsworth Road og lokalbefolkningen er samlet i gatene. Her blir det mange muligheter til fotografering. Jørn og Nina fortsetter feedback session til hver enkelt.

Tidlig kveld samles vi igjen for bildediskusjon og tilbakemeldinger før felles middag.

Mandag:

Etter frokost har vi siste samling for å oppsummere, se bilder, og snakke om veien videre. Vi avslutter i 13.00 tiden.

(OBS: Program-postene kan bli endret ettersom vi jobber med detaljene.)

KURS DETALJER:

Dato: 19 - 23 september 2019

Pris: £1350 som inkluderer hotell på enkeltrom med frokost.

All reise og øvrige måltider dekkes av den enkelte

Påmelding med depositum £ 200 for å sikre plassen innen 1. april 2019

Restbeløpet betales innen 19 august 2019

Minste antall deltakere: 8

Vi anbefaler at du ikke bestiller reise før antallet påmeldte er bekreftet.

Kontakt for spørsmål og påmelding: nina@ninarangoy.com og jorn@tomter.net




OM OSS:

Jørn Tomterstuderte fotografi på London College of Printing (nå LCC) 1997-2000 og har siden det jobbet som fotograf i London og Berlin. Bildene hans har alltid det menneskelige i fokus og han trives best med å dokumentere miljøer over tid. I 2007 publiserte han boken The Norwegian Way som dokumenterte russefeiringen over fem år med forord av Erlend Loe. Tidlig i 2011, etter to års opphold i Berlin, flyttet han tilbake til London og startet arbeidet med I Love Chatsworth (ILCR) for bla vise at en fotograf kan finne interessante historier i sitt eget nabolag . ILCR startet som en dokumentar av mennesker i nærmiljøet, og har tatt av med proposjoner. Prosjektet gis nå ut som et eget magasin med bidragstytere til tekst og design, og har så langt er gitt ut 6 nummere, med følgere fra hele verden. Nylig ble et av bildene til Jørn fra ILCR valgt ut blant 8000 innsendte bilder til den prestisjefylte 'Portrait of Britain' konkurransen.  Ved siden av egne prosjekt jobber Jørn som kommersiell og redaksjonell  fotograf for bl a D2, Monocle, Getty Images og diverse reklamebyrå.  Han er reprsentert av Tea & Water Pictures med kontorer i London og New York. http://tomter.net

Nina Rangøyflyttet til London i 1989 for å frilanse for VG – etter å ha studert på Norsk Pressefotografskole ved Institutt for Journalistikk. 28 år senere, med en Mastergrad fra Goldsmith College og grunn-utdannelse ved Kensington & Chelsea College som lærer, er hun fremdeles bosatt i storbyen og jobber regelmessig for nordiske aviser som  VG, Aftenposten, Scanpix, Dagens Næringsliv, Bergens Tidende, Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet m.fl, og bedrifter som bl.a  Det Norske Veritas DNV GL, Den Norske Bank, og Wikborg Rein. I to år var hun ansvarlig for fotojournalistikk undervisningen på City & Islington College og under OL i London var hun vise-fotosjef på en av sports-arenaene. I mars 2018 inviterer hun til sin femte fotoworkshop i Venezia. Og i øyeblikket jobber hun med å utvikle sitt eget kreative portrettstudio i London.  www.ninarangoyphotography.com  

417 views

 © NINA RANGOY PHOTOGRAPHY

nina@ninarangoy.com